Appelsiinkakku

3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
2 dl sokeria
200 g sitruunarahkaa
2 munaa
½ dl rypsiöljyä
½ dl itse puristettua tai Luomu-appelsiinitäysmehua
2 appelsiinin kuoriraaste

 

Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen.

Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa

ja lisää loput aineista.

Vatkaa sähkövatkaimella taikina tasaiseksi.

Voitele ja korppujauhota vuoka, kaada taikina vuokaan. Kypsennä kakku uunin alatasolla 40 minuuttia. Jos kakku tuntuu saavan liikaa väriä pintaansa voit asettaa esimerkiksi folion kakun pinnalle suojaksi.


Tykkään reseptistä, sillä kakusta tulee sisältä hieman kuitenkin kosteampi, kuin kuivakakuista yleensä, ja siksi se on niin mehevän makuista. Lisäksi appelsiini toimii joulun makuna hyvin !

En muista mistä tämän ohjeen olen napannut, mutta resepti on tulostettu, eli luultavasti jonkun leipojan blogista. Jos kokeilette, kertookaahan miltä kakku maistui (: